Partneri

SDP se šlepao uz Kajina, a sad su u Istri izgubili sve što su imali

'jakovcic'
PIXSELL
20.05.2013.
u 18:12

IDS ostaje u koaliciji, IDS ne želi sudjelovati u nastavku rata u Istri i rata protiv IDS-a

IDS ostaje u koaliciji, ali nakon drugog kruga šef te stranke Ivan Jakovčić inzistirat će na ozbiljnom razgovoru s vodstvom SDP-a jer IDS ne želi sudjelovati u nastavku rata u Istri i rata protiv IDS-a.

– Nastaviti ovakvu situaciju nema nikakvog smisla – poručio je Jakovčić. Od početka kampanje, nastavio je, govorio je da je Milanovićeva kardinalna pogreška to što je izabrao Kajina kao čovjeka koji bi trebao podijeliti IDS i osvojiti Istru.

– Nije se dogodilo ni jedno ni drugo. IDS je ostao stabilan i ima najboljeg kandidata za župana. Teze koje SDP plasira i veliča svoj rezultat za Skupštinu potpuno su promašene – tvrdi Jakovčić. Kajinu priznaje da je on zaslužan za ono što je SDP na izborima uspio ostvariti.

– SDP se šlepao uz Kajina, a zapravo je SDP izgubio sve što je imao. Imali su dožupana, dogradonačelnika... sad nemaju ništa – nabrojio je Jakovčić koji je izračunao da SDP u Istri ima manji broj vijećnika nego prije četiri godine. S druge strane, Jakovčić tvrdi da je IDS otprilike na istoj razini po rezultatima kao i na lokalnim izborima 2009. godine.

– Buzet vam je najbolji pokazatelj jer tamo žive i Kajin i Flego i da se u Buzetu birao župan, Flego bi već bio izabran – rekao je Jakovčić koji bi nakon drugog kruga svoju fotelju, prema svim očekivanjima, trebao prepustiti Flegi.

 

>>U lipnju IDS odlučuje izlazi li iz koalicije sa SDP-om

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije